Doğuştan görme engelli, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Merve Demirdöven, üniversitenin engelliler için düzenlenen öğrenci evinden, ücretini ödeyemediği gerekçesiyle atıldığını iddia etti. Demirdöven, “Haberim olmadan eşyalarım güvenlik görevlileri tarafından toplanıp, yurda taşınarak kantinine bırakıldı. Yurda gittiğimde, ‘Burada da kalamazsın’ denildi. Haberim olmadan eşyalarımı yurda taşıdılar. Şimdi ‘Yurtta da kalamazsın’ deniyor. Ankara’da kimsem yok. Ortada kaldım. Yaz okulunda almam gereken dersler vardı, kalacak yerim olmadığı için gidemedim. Üniversitem beni mağdur etti” iddiasında bulundu.

Anne karnında beyine giden göz damarlarının gelişmemesi sonucu doğuştan görme engelli ve ailesinin tek çocuğu olan Merve Demirdöven’in Aydın’da oturan babası seyyar satıcı, annesi ise çalışmıyor.

Yurt müdüründen açıklama

Hacettepe Üniversitesi Yurt Müdürü Ebru Erdem ise gelişmeleri anlatırken, engelli öğrencilerin üniversiteyi ilk kazandıkları yıl başka rektörün görevde olduğunu anlattı. Erdem, “O dönemde öğrenci evleri ile öğrenci yurtlarının fiyatlarını bu öğrenciler için aynı yaptılar. Merve, yurttan daha lüks olan öğrenci evine taşındı. Öğrenci evlerine uzun bir süre borcunu ödeyememiş. Yönetmelikte ‘3 ay borcunu ödemeyen öğrencinin ilişiği kesilsin’ deniliyor. Yeni gelen yönetim bir müddet daha borcu olan öğrencileri idare etti. Ama sonuç olarak öğrenci evlerinden ilişikleri kesildi. Merve Demirdöven’in öğrenci evlerinde kalamayacağı, yurda geçmesi söylendi. Fakat Merve Demirdöven’in kaydını yapabilmemiz için öğrenci evlerine olan borcunu ve aylık ödemelerini yapması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net