DENİZ AYHAN

ODTÜ'lü akademisyenler, üniversitelerde binlerce akademisyenin ihraç edilmesi ve ÖYP'li asistanların 50/D kadrosuna geçirilmesine tepki gösterdi.

Eğitim Sen ODTÜ işyeri temsilciliği ve Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği görevden ihraç edilen meslektaşlarına destek verdi . ODTÜ Rektörlüğü önünde yapılan basın açıklamasında ihraçların Anayasa'nın öğretim elemanlarına özel teminat sağlayan maddesine aykırı olduğu ifade edildi.

Eğitim Sen üyesi Bakış Kutlu’nun okuduğu açıklamada, darbe girişiminin üzerinde geçen kısa süre içinde kamuda tarihin en büyük kıyımının gerçekleştiği ifade edildi. Hhukukun en temel ilkelerinin yok sayılarak yapılan ihraçların çok büyük ölçüde siyasi olduğunu kaydeden Kutlu, şunları kaydetti:

"Barış için Akademisyenler üyeleri ile Eğitim Sen üye ve yöneticilerinin de ihraçlar arasında yer alması, sürecin hükümet tarafından kendisi gibi düşünmeyenleri de hedef alacak şekilde değerlendirildiği fikrini güçlendirmektedir. ODTÜ bileşenleri olarak tüm kamuoyunu hukuksuz ve adil olmayan bu uygulamalara karşı mücadele etmeye çağırıyor, akademiden haksız ihraçlara ve ÖYP'li araştırma görevlilerinin güvencesizleştirmesine neden olan KHKların geri çekilmesini talep ediyoruz."

Protesto sırasında, ‘’Üniversiteler teslim olmayacak" sloganları atıldı.

Kaynak: Birgun.net