Ankara Kızılay'da dün akşam düzenlenen saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmiş, 15'i ağır olmak üzere 71 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri bu sabah netleşmeye başlamıştı.

Hayatını kaybedenler arasında ODTÜ'de Malzeme ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde okuyan Berkay Baş ile aynı üniversitede Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencisi olan Ozancan Akkuş (19) da vardı.

ODTÜ'de bu sabah kampüs alanında bir araya gelen bir gurup öğrenci, okul arkadaşlarını kaybettikleri saldırıyı protesto etmek için oturma eylemi yaptı.

Daha sonra yürüyüşe geçen öğrenciler ellerinde hayatını kaybeden arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıdı.

'YASTAYIZ, LANETLİYORUZ'
​Öte yandan saldırının ardından ODTÜ'den bir açıklama yapıldı. 'Yastayız, lanetliyoruz' başlığını taşıyan ve üniversitenin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara’da masum insanları hedef alan bir menfur saldırı daha yaşadık. Üniversitemiz bu insanlık dışı saldırıda iki evladını kaybetti. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş yaşamlarını yitirdi. Acımız büyük. Yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz. Terörü lanetliyor ve her türlü şiddete son verilmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz.

Kaynak: Birgun.net