BİRGÜN/ANKARA

ODTÜ, tüm yaşamını devrimci mücadeleyle geçiren, son 10 yılda da Mezunlar Derneği Başkanlığı görevini üstlenen Himmet Şahin’i uğurluyor. Şahin için ilk törenin yapıldığı ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde dostları, demokrasi mücadelesindeki aktif rolünü anlattıkları konuşmalarında kaybından duydukları üzüntüyü de dile getiriyor.

Yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak 3 Ekim yaşamı yaşamını yitiren Himmet Şahin, Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağı verilecek. Saat 15.00’te de sevenleri Vişnelik’te taziye buluşmasında bir araya gelecek.

Üniversitelilerin yanındaydı

1 Ocak 1955’te Sivas’ın Divriği ilçesinde doğan, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra ODTÜ Eğitim Fakültesi’nden mezun olan Şahin, 2006’da Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Şahin, 18 Aralık 2012’de başbakanlığı döneminde ODTÜ'deki Göktürk-2 uydusunun fırlatılması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan protestolarda üniversitelilerin yanında yer almasıyla demokrasi mücadelesindeki yerini bir kez daha pekiştirdi.

Kaynak: Birgun.net