TURAN KARAGÖZ - Zonguldak

ÖDP'nin 20. Kuruluş Yıldönümü, Zonguldak'ta olumsuz hava koşullarına karşın Genel Maden İşçileri Sendikası'nın büyük salonunda kutlandı. Etkinliğe, ÖDP üyeleri, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri, Haziran Hareketi destek verdi.

ÖDP İl Başkanı Ali Deliak yaptığı konulmada şu ifadeleri kullandı:

"20 yıl içinde o denli kötü günler geçirdik ki yapacağımız şenlikle, kötü günlerin etkilerini şenlikle azaltmaya çalışacağız. Zonguldak çok acı çeken kent, iş cinayetleri ve emek sömürüsü ile öne çıkan bir kent, her gün işine eşiyle, çocuklarıyla helalleşerek işe giden bir kent. Bu kentinde bir gün olsun kötü günün etkilerinden uzaklaşmasını istedik. Her şeye rağmen geleceğe dair ümitlerimi korumak istiyoruz, sınıf mücadelemizi aynı heyecanla, aynı kararlılıkla geleceğe taşımak istiyoruz. Şenliğimize destek veren Heyula grubuna, bu karda kışta aramızda bulunarak bize destek veren Kader Çeşmecioğlu'na, şenliğimize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yaşasın Özgürlük Dayanışma..."

Şenliğe konuşmacı olarak katılan Kader Çeşmecioğlu şöyle dedi:

"Tarihsel süreçte İtalya, İspanya, Almanya faşizmini yaşadık. Ülkemizi yöneten AKP hükümeti son zamanlarda Almanya faşizminden örnekler veriyor. Bölgemiz emperyalistlerin manipule ettiği bölge, savaşların sürekli olduğu bölge, bu bölgede emperyalistlerin yapacağı çok şey var. Bizlerin sokağa çıkarılmaması için, toplumsal muhalefetimizi kırmak için Ankara'da olduğu gibi toplu katliamlar yapıyorlar. Türkiye, bölgede solcuların muhalefetinin kırılamadığı tek ülke.Türkiye'nin yok edilemeyen toplumsal hafızası var. Bu hafıza geçmişte yaşananları yeni kuşaklara anlatıyor. Türkiye 12 Eylül'ü yaşadı, devrimciler öldürüldü. Sol yinede sayıları azalmasına karşın, durdurulamıyor. Bu duruma emperyaller çok şaşırıyorlar. AKP Hükümeti'ne solu yok etmek için görev biçmelerine rağmen solu engelleyemiyorlar. Gelecek, bizim için daha iyi daha güzel olacak.

ÖDP kuruluşunda tüm renkleri içinde barındıran partiydi, 20 yıl geçti kuruluşumuzdaki pek çok grup bizden ayrıldı, yarılmalar oldu. Bugün ÖDP ve Haziran Hareketi'nin düşünme ve vicdan damarı var. ÖDP ve Haziran Hareketi birlikte birçok şeyi başaracak diye düşünüyorum."

Kaynak: Birgun.net