HABER MERKEZİ

BirGün’ün ortaya çıkardığı Ensar Vakfı’nın Manisa’da çocuklara yaz okulu düzenleyeceği haberinin ardından yurttaşlar onlarca çocuğa tecavüz edilmesiyle gündeme gelen Ensar Vakfı'na tepki olarak sokağa çıkmıştı.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş sonrası Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, ÖDP yönetiminde bulunan Cenk Cihan Bulut, Çiğdem Gültekin, Bilal Kılıç ve Cihangir Köroğlu'nu 2911 sayılı 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu' na muhalefet etmek suçlaması ile ifadeye çağırdı.


Soruşturma metninde şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan bir soruşturma dosyasına esas olmak üzere;

İlgi sayılı evrekınız gereğince Bilal Kılıç, Cenk Cihan Bulut ile görüntü ve inceleme ve çözüm tutanağının 2. sayfasında yer alan 3. ve 4. resimdeki erkek ve bayan şahsın açık kimliklerinin tespit edilerek 2911 sayılı kanununa muhalefet etmek suçundan şüpheli olarak ifadelerinin alınması rica olunur.

NE OLMUŞTU?

Ensar Vakfı’nın Manisa’da açtığı yaz okuluna karşı parti teşkilatları ve demokratik kitle örgütleri oturma eylemi başlatmış, velileri uyarmak amacıyla bildiri dağıtmıştı. Tepkiler üzerine onlarca aile çocuklarını yaz okulundan almıştı.

Kaynak: Birgun.net