ÖDP Gaziantep İl örgütü, işten atılan Gazi-Ulaş işçileri için TÜMTİS’i ziyaret etti. Yapılan ziyarette TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk yaşanan süreçten bahsetti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gazi-Ulaş şirketinin patronunun baskısı ile OHAL’i fırsat bilerek işçileri Hak-İş’e bağlı Öz-Taşıma İş’e üye olmaya zorladığı, üye olanlara ise işten çıkarılacağı tehdidini yaptığı belirtti. Belediyede işe girenlerinin bazılarının eşlerinin AKP’li belediye meclis üyeleri tarafından aranarak TÜMTİS hakkında “Terörist bir sendika” olduğu söylemiyle işçileri sendikadan uzaklaştırmaya çalıştığı ancak bunlara rağmen sendikadan ayrılmayan 11 işçinin işten atıldığı belirtildi.
Öztürk bu işçi kıyımının TÜMTİS’in Gazi-Ulaş ile imzaladığı toplu iş sözleşmesinde yer alan “Disiplin kurulu kararı olmadan işçi çıkarılamaz” maddesine rağmen yapıldığı ve Tis’in hiçe sayıldığını belirtti. Bu hukuksuzca duruma karşı TÜMTİS’in görüşmeleri ve direnişi sonucunda 9 işçinin geri alındığı ancak TÜMTİS işyeri temsilcisi Bülent Özaslan ve üye Ahmet Bilici’nin hâlâ geri alınmadığını onların da geri alınıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Aynı zamanda Tis hakkının TÜMTİS’ten alınması için Raylı sistem işçilerinin de Gazi-Ulaş şirketine geçirildiği ve e-devlet şifrelerinin zorla alındığını ve Öz-Taşıma İş’e geçirilerek bu yılın sonunda yenilenecek olan Tis görüşmelerinde TÜMTİS’i devre dışı bırakmaya çalışıldığınıda dile getirdi.

Kaynak: Birgun.net