Artvin'deki direnişin temsilcileri bugün Başbakan'la görüşmüş ve görüşme sonunda mahkeme kararı çıkıncaya kadar şirketin Artvin'deki faaliyetlerinin durdurulacağı açıklanmıştı.

Artvin Cerattepe'de yapılmak istenen madene karşı direnen Artvin halkının AKP'ye geri arttırmasına ilişkin Özgürlük ve Dayanışma Partisi bir açıklama yaptı.

Görüşme sonunda çıkan kararın, Artvin halkının gösterdiği direnişin zaferi olduğu vurgulanan açıklamada, halk direnişinin Cerattepe'yi hukuksuzca işgal edenlerin makinalarını bağladığı söylendi.

ÖDP'nin Artvin halkının mücadelesini selamladığı açıklama şöyle:

Bu Daha Başlangıç, Cengiz Artvin'den gidecek

Artvin halkının yıllardır, aylardır ve günlerdir süren direnişinin sonucunda, Cerattepe’de makinaların çalışması durduruldu.

Mahkeme sonuçlanana kadar makinaların durdurulması, AKP-Cengiz A.Ş’nin halk direnişi karşısında geri adım atmasıdır.

Artvin halkının direnişi kazandı. Haksız, hukuksuz bir şekilde Cerattepe’yi işgal edenlerin makinalarını Artvin halkının isyanı bağladı.

Bu daha başlangıç.

Makinaların durduması elbette önemlidir. Ancak, halkın talebi bellidir Cengiz İnşaat’ın Artvin’i terk etmesi, Cerattepe’nin madencilik faaliyet alanı olmaktan çıkarılması, rantçıların, talancıların bir daha dönmemek üzere defolup gitmesidir.

Artvin halkının bu kararlılığını, inadını memleketin dört bir yanına yayarak yağmaya-talana, baskı ve zulme karşı her yerde direnişi büyütmenin zamanıdır.

Artvin direnişi direnmeye, birlikte mücadele etmeye ve daha fazlasını yapmaya çağırıyor.

Artvin halkının bu çağrısını sahipleniyor, dayanışmasını, inadını, omuz omuza mücadelesini selamlıyoruz.

ÖDP Merkez Yürütme Kurulu

Kaynak: Birgun.net