Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu açıklama yaparak, 1 Mayıs'ta alanlarda olacağını duyurdu.

"1 Mayıs 2016'nın bu memleketin sahipsiz olmadığını, geleceğimizi AKP’nin karanlık pençesine terk etmeyeceğimizi göstereceğimiz bir mücadele günü olacağını" belirten ÖDP'nin o açıklaması:

"AKP iktidarı, ülkemizi büyük bir karanlığın içerisine hapsetmeye çalışıyor. Ülkemiz, Erdoğan’ın fiili Başkanlığı altında ilan edilmemiş bir iç savaşla iç içe geçmiş faşist baskı altında İslami faşizme doğru sürüklenmeye devam ediyor.

Sadece Erdoğan’ın konuşabildiği, halkın baskıyla susturulduğu, ülkenin tüm sokakların insansızlaştırıldığı bu ortamda AKP tüm karanlığını ülkenin her noktasında hakim kılmaya çalışıyor.

AKP’nin faşist baskıyla susturmaya çalıştığı, sokakların kuşatıldığı, ülkenin ıssızlaştırıldığı bu karanlığa teslim olmayacağız. 1 Mayıs’ta ülkenin her yerinde sokakta olacağız.

2016 1 Mayıs, AKP’ye karşı emekçi halkın birleşik taleplerinin ifade edildiği, bir mücadele günü olmalıdır.

2016 1 Mayıs, AKP’ye hayır diyen milyonların yeniden buluştuğu, birleştiği bir mücadele günü olmalıdır.

2016 1 Mayıs, faşist baskıyla kuşatılan sokakların geri alınacağı, yeni bir kitle seferberliğinin başlangıcı olacak bir mücadele günü olmalıdır.

2016 1 Mayıs, bu memleketin sahipsiz olmadığını, geleceğimizi AKP’nin karanlık pençesine terk etmeyeceğimizi göstereceğimiz bir mücadele günü olmalıdır.

Korkutulmaya, sindirilmeye çalışılan milyonların yeniden bir araya geldiği, kucaklaştığı, yeniden büyüyecek bir kitle hareketine zemin oluşturacak 1 Mayısların örgütlenmesi hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır.

Kararlılık ve sorumluluk bu temelde gösterilmeli, 1 Mayısların her yerde kitlesel ve birleşik temelde yapılabilmesini temel alan bir siyaset izlenmelidir.

Partimiz, tüm muhalefet güçleriyle birlikte bu sorumluluğu üstlenecek, 1 Mayıs’ta Birleşik HAZiRAN Hareketi ile her yerde alanda olacaktır.

Başkanlar Kurulu"

Kaynak: Birgun.net