Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu; Van, Diyarbakır ve Elazığ'da gerçekleştirilen bombalı saldırıların ardından yaptığı açıklamayla "Ölümle, bombayla barış ve demokrasi kazanılamaz. Saldırıları durdurun" dedi.

"PKK, son günlerde bombalı saldırını yoğunlaştırdı. Geçtiğimiz günlerde Van ve Diyarbakır'ın ardından bugün Elazığ’da bombalı saldırı gerçekleştirildi. Demokratik çözüm ve birlikte yaşam imkanlarını tahrip eden, şiddet ve savaşı derinleştiren bu saldırılar kabul edilemez" diyen ÖDP, saldırılarda yaşamını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

ÖDP açıklaması şu ifadelerle devam etti;

"Bir yanda bombalar patlatılırken barıştan söz etmenin hiçbir kıymeti yoktur. Bu saldırılar ne demokratik çözümün yolunu açar ne de birlikte yaşam iradesini güçlendirir.

Bu şiddet sarmalı ülkemizi adeta Suriyeleştirmekte, insanlarımızı etnik bir ayrışmaya sürüklemektedir.

PKK, saldırılara son vermelidir.

AKP, Kürt sorununda barış ve demokratik çözüm yolunu açmalıdır.

Özgür Gündem'in kapatılması, dokunulmazlıkların kaldırılması ve seçilmiş yerel yönetimlere kayyum atanması adımlarıyla HDP'yi siyaset dışına itmeye yönelik adımlardan vazgeçilmelidir.

ÖDP, bu kör şiddet sarmalını yaratan anlayışlara karşı duracak, Kürt sorununun birlikte yaşam ve eşit yurttaşlığa dayanan demokratik çözümünü savunmaya devam edecektir."

Kaynak: Birgun.net