Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Denizli İl Örgütü 8. Olağan kongresini "Yeniden Devrim ve Sosyalizm" sloganıyla gerçekleştirdi.

Bugün saat 13.00 de Halk Eğitim Merkezinde başlayan kongreye ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da katıldı. Ozan Ozanca'nın dinletisiyle başlayan kongre, divan seçiminin ardından devrim yolunda yitirilen tüm devrim şehitleri adına saygı duruşu ile devam etti. İl başkanı Orhun Çoban yaptığı konuşmasında AKP gericiliğiyle mücadele hattının daha fazla artacağını ve ÖDP 'nin yeni dönemi emek eksenli siyasette daha fazla rol alacağını söyledi. Gerek emek , gerek ekolojik , gerekse kamu emekçilerinin mücadelesinde ÖDP'nin yeni dönemde kendine daha fazla görev biçtiğini belirtti.

Kongrede bazı sivil toplum örgütleri, meslek odaları , sendika temsilcileri ve bazı siyasi parti temsilcileri de söz alarak kongreyi selamladılar.

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ise önümüzdeki dönemde Birleşik Haziran Hareketi'nin barış temelli eylemlerinin artacağını , yürüyüş kolları oluşturacağını söyleyerek ÖDP'nin yeni dönem siyasetinde laikliğin altının daha fazla çizileceğini vurguladı. Bilhassa anayasa ve başkanlık sistemine karşı en geniş cephenin oluşurulmasını önemsediklerini belirten Taş, ülkenin içinde ulunduğu karanlık dönemin ancak her alanda etkili bir muhalefet hattının oluşturulmasıyla yok edileceğini ifade etti. Nazım Hikmet'in Davet şiirini okuyan Alper Taş sözlerini Mahir Çayan'ların , İbrahim Kaypakkaya'ların , Deniz Gezmiş'lerin, Mustafa Suphi'lerin, Fikri Sönmez'lerin mücadelesini selamlayarak sonlandırdı.

Kongre sonucu Orhun Çoban, yeniden ÖDP Denizli İl Örgütü Başkanı seçildi.

Kaynak: Birgun.net