Obama, üç gün kalacağı Havana'da ilk olarak geçen yıl yaklaşık 50 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin kurulmasıyla yeniden açılan ABD Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, burada elçilik personeli ve aileleriyle bir araya gelecek.

Obama Küba ziyareti sırasında iş adamları ile de bir araya gelecek.

Devrim Sarayı'nda Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile görüşecek olan Obama, burada onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak ve girişimcilik konulu bir etkinlikte bulunacak.

Barack Obama, salı günü de Küba halkına sesleneceği bir konuşma yapacak ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Obama ailesi daha sonra Küba milli beyzbol takımı ile Tampa Bay Rays takımı arasındaki gösteri maçını izleyecek. ABD Başkanı Obama, aynı gün Arjantin'e gitmek üzere ülkeden ayrılacak.

Barack Obama, birçok bakımdan tarihi olarak nitelendirilen ziyaretini geçen ay duyurmuştu. Küba ile ilişkilerini normalleştirme kararını Aralık 2014'te açıklayan ABD yönetimi, bu tarihten sonra Küba'ya yönelik yaptırımları gevşetmeye başladı. Bu kapsamda postacılık, sivil havacılık, seyahat engellerinin gevşetilmesi, bankacılık ve ticaret, denizcilik gibi alanlarda bazı yaptırımlar kaldırılmış, ABD'nin terörü destekleyen ülkeler listesinde bulunan Küba bu listeden çıkarılmıştı.

Kaynak: Birgun.net