DERYA AYDOĞAN

» ’Misafir’ filminin hikâyesinden bahseder misin?

Panayırlarda şarkıcılık yapmış bir kadının hikâyesi. Sevdiği adamla evden kaçan bir kadın sonrasında evine geri dönüyor ama annesi tarafından eve alınmıyor.

» Anne kız ilişkisi üzerinden mi devam ediyor?

Anne-kız ilişkisini ölüm teması etrafında işliyor. Biz önce bu kadının niye evden kaçtığını anlıyoruz ve niye geri alınmadığını öğreniyoruz. Sır gibi olan bir baba hikayesi de karşımıza çıkıyor.

» Konuşulmayan ama gerçek hayatta çok fazla rastladığımız konulardan diyebiliriz...

Evet. Aile içi cinsel istismar, çocuklara karşı cinsel istismar meselesi ülkemizde maalesef çok büyük bir mesele.

» Sana da Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü getirdi.

Benim için ilginç ve güzel oldu. Çünkü bu film sinemada ilk başrolümdü.

» Oyuncu kadrosunda kimler var?

Çok güzel bir ekiple çalıştık. Ayten Uncuoğlu, Tamer Levent, Hale Akınlı, Zümrüt Erkin var.

» Oynadığın karakter filmin hikâyesini nasıl etkiliyor?

Nuri, filmin tutunamayanlarından. İş hayatında, aşk hayatında bir türlü mutlu olamamış. İşsiz güçsüz kalmış, babasına pazarda yardım eden bir karakter. Baba baskısı altında büyümüş olduğunu film boyunca babası ile kurduğu ilişki biçiminde görüyorsunuz. Ölüm döşeğindeki annesini görmesi için ablasını eve çağırdığında ve taciz meselesi üzerinden yıllar sonra bir hesaplaşma başladığında, bu hesaplaşmadan haberi olmayan evin küçük çocuğu. Ölüm karşısında babasının duyarsızlığına karşı öfkeli ve tepki de veriyor ama ağzını açıp bir cümle kuramıyor hâlâ. Öfkesi bile sessiz.

» Film fizyona girmeden birçok festivalde gösterildi ve bayağı da ses getirdi.

Yurtdışında ve Türkiye’de pek çok uluslararası festivallere davet edildi, yarışma filmleri arasında yer aldı ve ödüller kazandı. Kanada’da Montreal’de iki ödül aldı. Uluslararası Boğaziçi Festivali’nden, Ankara Film Festivali’nden ödüller aldı. Kanada, İsrail, İran, Çin, Almanya’da film festivallerine katıldı. Hala da festivalleri gezmeye devam ediyor. Haziran ayında Hollanda’da festivalde olacak. Umarım gişede yolu açık olur.

» Çekimler nerede yapıldı?

Filmimizi, İstanbul’da Küçükarmutlu’da çektik. Orası dokusu bozulmamış, inatçı ve acılı insanların yaşadığı bir gecekondu mahallesi. Mahallenin, gökdelenlere ve Boğaz’a komşu halini göreceksiniz filmde. O mahallenin yıkım durumları var. Bizim filmde de alttan alta yıkımdan bahsediliyor ama filmin hikâyesi bu mahallede geçiyor gibi bir durum yok.

Kaynak: Birgun.net