Çocuklarla evliliğe teşvik eden ifadeleriyle gündeme gelen fetvacı Nurettin Yıldız; Edirne, Muğla ve Sinop ve Çorum'dan sonra Ayancık'ta da istenmiyor.

Kadın ve çocuk evliliğine yönelik yaptığı açıklamalarla tanınan gerici Nurettin Yıldız, 12 Mayıs Perşembe günü Ayancık AKM'de yapacağı konferansa tepki olarak Çevre Platformu basın açıklaması düzenledi.

Çevre Platformu'nun düzenlediği basın açıklaması şöyle;

"Sosyal Doku Vakfı; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığında Ayancık’ta “Bu Zamanın Sabrı” başlıklı bir konferans organize ediyor. Konuşmacı ise son günlerde çocuk ve kadın istismarına dini araçsallaştırarak meşruiyet kazandırmaya çalışan ifadeleriyle ünlenen Vakıf Başkanı Nureddin Yıldız. Vakfın sitesinde şeriatsız olamayacağını belirten Yıldız’dan inciler hala hafızamızda:

“6 yaşında çocukla evlenilebilir”,
“(Çalışan kadınlar) fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor”,
“Kadın spiker izlemek günahtır”
“Kadınlar dayak yedikleri için sabaha kadar şükretmelidirler”

Tüm bunlar, Cumhuriyet kazanımlarını enkaz olarak gören bir zihniyetin bilince çıkmasıdır. Ayancık buna izin vermeyecektir!

Karaman’da Ensar Vakfı, Sinop’ta GİHDER, memleketin dört bir yanında pek çok örnekte olduğu gibi, çocuk istismarının yaygınlaştığı bir ortamda, pedofilinin, “çocuk gelinlerin” normalleştirilmesi, kadının alenen aşağılanması ve nefret unsuru olarak kodlanması kabul edilemez. Anayasanın, yasaların, ülkemizin imzacı olduğu uluslar arası sözleşmelerin göz göre göre ayaklar altına alınmasına seyirci kalmayacağız.

Bugün inançlar alabildiğine istismar konusu haline getirilmekte; kutsal dini duygular siyasal ihtiyaçlara malzeme edilmektedir. Böyle bir ortamda inançların özgürleşmesi de, aklın özgürleşmesi de, inançlı inançsız tüm yurttaşların eşit bir arada yaşaması da ancak ve ancak laiklik ile mümkündür. Cumhuriyetin kazanımlarının yok sayılması tahammül edilmesi zor bir hal almıştır. Şayet yetkililer, kamu adına yetki kullananlar, anayasal sorumluluklarını hatırlamazlarsa, Ayancık halkının laikliğe sahip çıkacağını hatırlamalıdırlar.

Türkiye'de insan hakları ihlalinden en fazla zarar gören kesin kadınlar ve çocuklardır. Bu dönemde muhafazakar otoriter girişimler giderek artmaktadır. 'hamile kadınların sokakta dolaşması doğru değildir' , ' kadınlar çalışmasın', 'kadın spikerler ekranda görünmesin', '6 yaşında çocukla evlenilebilir' gibi cümleler kuran Nurettin Yıldız sapkın zihniyetlerini dini kullanarak topluma dayatmaya çalışmaktadır. Bu beyanlar bizzat suç işlemeye tahrik yani Türk Ceza Kanunu 214 ve kanunlara uymamaya tahrik Türk Ceza Kanunu 217 'e yöneliktir.

“Bu Zamanın Sabrı” başlığı altında kadın düşmanı, çocuk düşmanı, insanlık düşmanı, kin ve nefret dolu söylem ve uygulamalarla daha fazla sabrımızı zorlamamalıdırlar.

Bahsi geçen organizasyonun Edirne’de, Muğla’da, Antalya’da iptal edildiğini hatırlatarak; yerel mülki idareyi anayasal sorumlulukla hareket etmeye çağırıyoruz. Ayancık Kaymakamı Sayın Adem KELEŞ'i de, ilçemizde anayasanın en sorumlu temsilcisi olarak, hem de aile bütünlüğüne; çocuklarına, geleceğine ve Cumhuriyetin temel kazanımlarına sahip çıkacak Ayancık halkının sesine kulak vermeye davet ediyoruz."

Kaynak: Birgun.net