Almanya Başbakanı Merkel’in Erdoğan’ın isteği üzerine Alman mizahçı Jan Böhmermann’ın yargılanmasına izin vermesiyle başlayan tartışmalar devam ediyor. New York Times gazetesi de, Merkel’in ‘baskıcı’ olarak nitelediği Erdoğan’ın şikayeti nedeniyle, kaçırma olaylarında yaşanan bir ikilemle karşı karşıya kaldığını, fidyeyi ödemenin sorunu geçici olarak çözeceğini ancak daha büyük bir tehlikeyi beraberinde getireceğini yazdı.

‘ERDOĞAN DAHA FAZLASINI İSTEYEBİLİR’

Sputnik'in haberine göre, Gazetede ‘Editöryel Kurul’ imzasıyla yayınlanan ‘Türkiye’ye yanlış işaret göndermek’ başlıklı makaleye göre, Türkiye ile imzalanan sığınmacı anlaşmasını korumaya çalışan Merkel’in Böhmermann ile ilgili talebini kabul ettiği Erdoğan daha fazlasını isteyebilir. Erdoğan’ın asıl isteğinin Alman hükümet liderinin kendisiyle dalga geçmenin kötü bir şey olduğunu kamuoyu önünde kabul etmesi olduğu kaydedilen yazıda, yüzlerce kişiye hakaret davası açan Erdoğan’ın şimdi bu tutumunun Batı tarafından da tanınmasını istediğini ifade etti.

New York Times, Erdoğan’ın taleplerine rağmen siyasi liderleri ya da Charlie Hebdo olayında olduğu gibi dinleri eleştirme özgürlüğünün, liberal demokrasiler ile otoriter devletler arasındaki temel farklardan biri olduğunu belirterek, “İfade özgürlüğü otokratlarla, diktatörlerle ya da zorbalarla müzakere edilemez” ifadesini kullandı. Yazıda Merkel’in Erdoğan’a Batı’nın özgürlüklerinin masada olmayacağını açıkça ifade etmesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Birgun.net