İzmir'den Antalya'ya gelen ve burada bir firmada çalışan 37 yaşındaki Şule Çalışkan, Diyarbakır'lı 38 yaşındaki Murat Seyithan ile birlikte yaşamaya başladı. İki sevgili bir süre sonra ayrıldı. Olay tarihinde Gürsu Mahallesi'ndeki Şule Çalışkan'ın evine alkollü olarak gelen Murat Seyithan, zorla içeri girdi. Eski sevgilisini etkisiz hale getirmekte güçlük çeken Şule Çalışkan, evindeki Elektroşok cihazı ile Seyithan'ın vücuduna elektik verip bayılttı.

1 YILDAN 3 YILA HAPİS İSTENDİ
Seyithan'ın hastaneye kaldırılmasının ardından hakkında TCK'nın 86/1 maddesi gereğince 'kasten yaralama suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan Şule Çalışkan, ilk duruşmada ceza aldı. Antalya 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Açılan davanın ilk celsesine katılan Şule Çalışkan, "Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Sanıkla daha önceden birlikte aynı evde kalıyordum. Ayrılmamızdan sonra olay tarihinde alkollü olarak evime geldi. Evime, içeriye almak istemedim. Ancak kapının kiliti sağlam değildi. İtekleyip içeri girdi. Evde halam ve kuzenim vardı. Şikayetçi Murat kuzenimin üzerine doğru gidince, bende elektroşok cihazı ile kendisine dokundum. Sendelemesi üzerine halam ve kuzenimle kendisini dışarı çıkarttık. Suçlamayı bu şekilde kabul ediyorum." dedi.

ESKİ SEVGİLİSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI
Duruşmaya müşteki olarak katılan Murat Seyithan DA sanık olan eski sevgilisini doğrulayarak, "Evet. Sanığın savunması doğrudur. Ben alkollü olarak evine gittim. Bana kapıyı açmak istemedi. İtekleyip; içeri girdiğimde bana elektroşok cihazı ile dokundu ve yaralanmama neden oldu. Ancak ben kendisinden şikayetçi değilim." dedi.

SUÇU SABİT
Mahkeme, duruşma sonunda Şule Çalışkan'ın 'kasten yaralama' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, genç kadını önce 2 bin 240 lira adli para cezasına çarptırdı, daha sonra bu cezanın sanığın mahkemedeki iyi hali ve sabıkasız olmasından dolayı, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. (CHA)

Kaynak: Birgun.net