15 Temmuz darbe girişiminin ardından 4 yıl boyunca sürdürdüğü Genelkurmay Başkanlığı görevi boyunca “FETÖ ile gereken mücadele vermemek ve yapılan ihbarları yeterince araştırmamakla” suçlanan Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.

15 Temmuz gecesi 50’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği başkanlıkta incelemelerde bulunan ve polislere başsağlığı dileyen Necdet Özel gazetecilere açıklamalarda bulundu. “TSK’ya çok büyük ihanet etmişlerdir. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirildiler. Bugün ne idüğü belirsiz kişilerin arkasından gitmişler ve emir ve talimatları doğrultusunda hareket etmişler” diyen Özel “TSK’nın görevi anayasal düzeni korumaktır. Bunlar düzeni bozmaya çalıştılar. Ben bunların TC vatandaşı olmalarını kabul etmiyorum. Bu hainler benim için vatandaş değildir. 2 cihanda da yakaları bir araya gelmez” dedi.

Özel, görevi süresince FETÖ yapılanmasına yönelik tedbir zafiyeti iddialarına ilişkin ise “Gelen tüm ihbarlar ve iddialar incelenmiştir. Her türlü yazışmaları ve belgeleri Genelkurmay ve kuvvet arşivlerinde mevcutlar. Cumhuriyet savcıları o belgeleri alırlar arzu ederlerse. O iddialar asılsızdır” yorumunda bulundu.

Kaynak: Birgun.net