Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenip soruşturma izninin verilmesi için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilen fezlekede Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde, avukatı aracılığı ile savcılığa başvurup Demirtaş'ın 6 Ocak 2012 tarihinde partisinin Sultanbeyli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda yaptığı konuşması'ndan şikayetçi olduğu belirtildi.

Selahattin Demirtaş'ın konuşmasında, Genelkurmay Başkanı olarak görevini yerine getiren Necdet Özel'i kastederek suçlamaya konu sözleri sarf ettiği belirtilen fezlekede Demirtaş'ın "Türkiye Cumhuriyeti askeri organını aşağılama" suçunu işlediğinin sabit olduğu kaydedildi.

ÖZEL VAZGEÇTİ
Müşteki Necdet Özel'in Demirtaş hakkındaki şikayetinden 15 Ocak 2015 tarihinde vazgeçtiği ifade edilen fezlekede, "Her ne kadar müşteki Özel şüpheli hakkındaki şikayetinden vazgeçmiş ise de, atılı suçun şikayetten vazgeçme ile düşen suçlardan bulunmaması, sarf ettiği sözlerin müşteki Özel'in şahsını hedef almayıp doğrudan Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'na yönelik sözler olması nedeni ile şüpheli hakkında soruşturma izninin verilmesi arz olunur" denildi.

ATILI SUÇLAMA
Demirtaş hakkında Türk Ceza Kanunu 301. maddesinde belirtilen "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçundan hazırlanan fezleke bu suçtan dolayı soruşturma izni verilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığı ve Özel'in suç duyurusu üzerine Sultanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş hakkında "hakaret" suçundan yargılanması amacıyla fezleke hazırlamış, hazırlanan fezleke Demirtaş'ın milletvekili olması nedeniyle Adalet Bakanlığına gönderilmişti. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili düzenlemeden sonra fezleke yeniden savcılığa iade edilmişti.

Kaynak: Birgun.net