Stoltenberg, Suriye’den Kilis’e atılan roket mermileri ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

CHP heyeti Kilis'te... 'Böyle devam etmesi Kilis'in fiilen düşmesidir'

Kilis’te IŞİD bombalamasından ve durumun kötüye gitmesinden endişe duyduğunu belirten Stoltenberg, bu durumun doğrudan Türkiye’nin güvenliğini etkilediğini kaydetti.

Stoltenberg, Kilis’te Türk vatandaşlarının yaşamını kaybetmesinden ötürü derinden üzüntü duyduğunu ifade ederek, Türk insanına ve hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

NATO’nun Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğuna dikkati çeken Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Türkiye’nin güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler aldığını ve gerekli olduğu sürece bunu yapmaya devam edeceğini ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU STOLTENBERG'LE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Suriye'den Türkiye'ye yönelik tehditleri görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye'ye ilişkin gelişmelerin ele alındığı Fikirdaş Ülkeler Dışişleri Bakanları toplantısı nedeniyle Paris'te bulunan Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede, Suriye'den Türkiye'ye yönelik tehditler ele alındı.

Jens Stoltenberg, görüşmede Mevlüt Çavuşoğlu'na, Kilis'e yönelik roket saldırılarında hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ileterek, NATO'nun Türkiye'yle dayanışma içerisinde olduğunu vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr