ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, NATO’nun IŞİD ile mücadele kapsamında yakın zamanda daha doğrudan bir rol üstleneceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, NATO’nun IŞİD ile mücadele kapsamında yakın zamanda daha doğrudan bir rol üstleneceğini açıkladı.

Düşünce kuruluşu Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi’nin yıllık konferansında konuşan Carter, IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlar hakkında bilgi vererek, NATO’nun da örgütle mücadele çabalarına kısa süre içinde “daha fazla katkı” sunacağını söyledi.

‘ORTADOĞU’DAKİ OPERASYONLARA KATILABİLİRİZ’

Sputnik’in haberine göre Carter, “NATO ittifak olarak IŞİD karşıtı kampanyada yakın gelecekte daha doğrudan bir rol üstlenecek. İlk önce AWACS’larla katkı sunacak. Ürdün’den ziyade Irak içerisinde eğitim verecek ve Irak’ın savunma kapasitesinin inşasına yardım edecek” dedi.

NATO’nun, mülteci sorununa ilişkin neler yaptığına değinen Carter, ittifakın "Ege Denizi’nde insan kaçakçılığını önlemek" ve "sığınmacı akınının kontrol altına alınması için yürüttüğü çabalara ABD’nin de gönderdiği USNS Grapple gemisiyle destek vereceğini" ifade etti.

SAVUNMA BAKANLARI TOPLANACAK

Ashton Carter, “IŞİD’e karşı mücadele” gerekçesiyle uluslararası koalisyonda yer alan ülkelerin savunma bakanlarıyla gelecek ay başkent Washington’da bir araya gelecekleri bilgisini verdi. Carter, toplantıda Irak ve Suriye’deki mücadeleye ilişkin atılacak adımların ele alınacağını dile getirdi.

Kaynak: Birgun.net