MUSA ÖZDURMAZ

“6 yaşındaki çocuk ile evlenilebilir’’ diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın Edirne’ye gelmesine tepki gösteren ve konferansın iptal edilmesini sağlayan Edirne Nar Kadın Dayanışma Ağı, kendilerine hakaret ve tehditte bulunan gerici Edirne Genç STK’lar Platformu üyeleri hakkında bulundukları suç duyurusunda bulundu.

Gerici Nurettin Yıldız’ın, 9 Mayıs’ta Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda katılacağı konferans, Nar Kadın Dayanışma Ağı ve çeşitli kesimlerin tepkiler üzerine iptal edilmişti. Konferansın iptal edilmesinin ardından Edirne Genç STK’lar Platformu üyelerinin, hakaret ve tehditte bulunduklarını belirten Nar Kadın Dayanışma Ağı dün adliye giderek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, ‘’Şahıslar tarafından halk açıkça tarafımıza karşı düşmanlığa ve kine teşvik edilmiş, üstüne üstlük bu durum halkında din duyguları sömürülerek oluşturulmaya çalışılmıştır. Nar Kadın Dayanışması ve destekçileri alenen hedef gösterilmiştir. Tüm bu kin ve nefrete tahrikler sosyal medya üzerinden alenen yapılmış ve geniş kitlelere duyurulmuştur’’ denildi.

Suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde basın açıklaması yapan Nar Kadın Dayanışması Ağı’na ÖDP, Haziran Hareketi, CHP İl ve İlçe başkanları ile demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

Kaynak: Birgun.net