Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Avukat Cemal Yücel tarafından yapılan suç duyurusu dilekçesinde, "Ben yaşamım boyunca hiç namaz kılmadım. Türkiye'de 36 ilde yapılan bir araştırmaya göre, 2015 yılı itibariyle namaz kılmayanların oranı yüzde 27.5 olarak tespit edilmiştir. Dünyada hiç namaz kılmayanların oranı ise en az yüzde 85 civarındadır. Söz konusu kişi, 'namaz kılmayan hayvandır' demek suretiyle hem bana hem de hiç namaz kılmayan milyarlarca insana hakaret kastı ile 'hayvan' demiştir" denildi.

"Sadece bize değil, dine inanma veya inanmama özgürlüğüne de saldırmıştır"

"Hayvan" sözcüğünün, insana söylenmesi durumunda, Yargıtay kararlarında hakaret olarak kabul edildiğine dikkat çekilen dilekçede, AK Parti mitingine katılanlara yönelik hakaret içeren sözler söyleyen bir kişinin daha önce cezalandırıldığı örneğine yer verildi.

Aşkar hakkında derhal soruşturma başlatılması talep edilen dilekçede, "Bu şahıs yalnızca bize hakaret etmekle yetinmemiş, aynı zamanda insanlığın büyük mücadelelerle kazandığı bir dine inanma veya inanmama özgürlüğüne de saldırmıştır. Bu tip sözlere yargı tarafından geçit verildiği sürece ülke inananlar ve inanmayanlar şeklinde bölünme ve birbirine düşmanlaşma tehlikesi içine girecektir" ifadelerine yer verildi.

"Soruşturma açılsın"

Dilekçede, Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında, Türk Ceza Kanunu 125'inci maddesinde yer alan, "Şahsa karşı hakaret" suçu ile 216'ncı maddesinde yer alan "Halkın bir kesimini sosyal sınıf,din, ırk, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçlarından soruşturma açılması talep edildi. ()

Kaynak: Birgun.net