Diyarbakır’da 19 yaşındaki Mutlu Kaya’yı silahla vurarak ağır yaralayan eski erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan, herhangi bir indirim uygulanmadan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Özel bir televizyon kanalında ses yarışmasına katıldıktan sonra Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Mutlu Kaya’nın erkek arkadaşı Veysi Ercan’ın ’Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılamasına devam edildi. Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Veysi Ercan ve taraf avukatları katıldı.

SAVCI: SES YARIŞMASINDA BAŞARALI OLDUĞU İÇİN VURULDU
Hürriyet'te yer alan habere göre; Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Mutlu Kaya’nın ulusal bir kanalda yapılan ses yarışmasında başarılı olması nedeniyle konserlere ve sahneye çıkmaya başladığını, sanık Veysi Ercan’ın ise bu durumu kabullenemediğini kaydetti. Bu nedenle sanık ve Mutlu Kaya arasında sorunlar çıktığını vurgulayan savcı, Veysi Ercan’ın ikamete doğru 4 el ateş ettiğini, kurşunlardan birinin Mutlu Kaya’nın başına isabet ettiğini belirtti. Sanık Veysi Ercan’ın Mutlu Kaya’yı doğrudan kastla hareket ederek öldürmek istediğini vurgulayan savcı, sanığın kasten öldürme suçunu elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadığını belirtti.

’ÖLDÜRME KASTIM YOKTU’
Savcının esas hakkındaki görüşüne karşı savunması alınan sanık Veysi Ercan, öldürme kastıyla hareket etmediğini savunarak şöyle dedi:
"Bana hakaretler ediyordu. Cam buzlu ve saat gece vaktiydi. Evin dış kapısı buzlu camdı. Ben Mutlu’nun bana karşı hareketlerine tepki olarak rastgele ateş ettim. Evin ışıkları da kapalıydı. Kesinlikle kendisine camın arkasında görmedim. Kendisini öldürme kastım yoktur. Öldürmemi gerektiren ciddi bir sebep yok. Mutlu’nun avukatları medya ile sizi de tehdit etmektedirler."

Kararını açıklayan mahkeme sanık Veysi Ercan’ı ’Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık Veysi Ercan’a, ’Ruhsatsız silah taşımak’ suçundan da ayrıca 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezası verdi. Veysi Ercan’a verilen hapis cezalarında herhangi bir indirim uygulanmadığı açıklandı.

Kaynak: Birgun.net