PKK yöneticisi Murat Karayılan, belediyelere kayyum atanmasına ilişkin "Kendileri de tespit etmişler ki belediyelerden tek bir kuruş bile dışarı gitmemiş. Ona rağmen yalan söylüyorlar. Kameralar önünde ‘dağa para gönderiliyor’ diyebiliyorlar. Bu büyük bir yalandır, tek bir kuruş bile gelmemiştir" dedi.

Belediyelere kayyum atanmasına ilişkin bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, "Belediyelere kayyum adı altında el koymak istiyorlar. Aldığımız bilgilere göre; aylarca müfettişleriyle bu belediyeleri denetliyorlar ve hiçbir usulsüzlük tespiti yapılmamıştır. Buna rağmen diyorlar ki ‘bu belediyeler dağa para gönderiyor.’ Bu büyük bir yalandır" dedi.

ANF'de yer alan habere göre, "Biz belediyelere muhtaç değiliz, ne de onlardan para isteriz. AKP ve herkes bilmeli ki biz PKK olarak güç sahibiyiz, bizim de ekonomimiz ve siyasetimiz var" diyen Karayılan, "Biz kimseye muhtaç değiliz ki belediyenin bir kaç kuruşunu alıp kendimiz için harcayalım. Biz halka hizmet etmelerini istiyoruz. Zaten doğru düzgün belediyelere para bile vermiyorlar. Kendileri de tespit etmişler ki belediyelerden tek bir kuruş bile dışarı gitmemiş. Ona rağmen yalan söylüyorlar. Kameralar önünde ‘dağa para gönderiliyor’ diyebiliyorlar. Bu büyük bir yalandır, tek bir kuruş bile gelmemiştir. Yurtsever Kürt belediye eşbaşkanlıklarını görevden alma ve belediyelere el koymak için bu tür yalan senaryoları oluşturuyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net