HÜSEYİN ŞİMŞEK- [email protected]

Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği, Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilerin güvenli geçişleri için toplandı. Sınırlarda daha fazla ölüm yaşanmaması için Avrupa’ya güvenli geçişin sağlanması istendi.

Türkiye’den Avrupa’ya geçmek isterken can veren mülteciler için toplanan Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği, kapıların açılmasını ve mültecilerin Avrupa'ya güvenli geçiş koşullarının oluşturulmasını istedi.

Birleşik Haziran Hareketi, ÖDP ve Gümüşlük Forumu’nun destek verdiği açıklamada Avrupa devletlerinin korunmaya muhtaç herkese güvenli geçişlerin yollarının açılması çağrısında bulunularak şu ifadelere yer verildi:

“Güvenli geçiş, Avrupa’ya yolculukları sırasında mülteciler için koruma demektir. Binlerce insan sesini yükseltiyor ve talep ediyor, savaş ve çatışmalar barış içinde sonlanana değin, bu soruna geçerli insani bir çözüm bulunmalı. İnsanlık ayıbının son bulmasını, ölümlerin bir an önce önlenmesi için insani çözümlerin harekete geçirilmesini, uluslararası antlaşmalara uygun olarak mülteci ve göçmen haklarına saygı gösterilmesini istiyor ve yetkili herkese sesleniyoruz. Savaşı ve çatışmaları durdurun. Mültecilere kucak açın.”

Kaynak: Birgun.net