ALİ ARSLAN DADÜK - HATAY

Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde ikamet eden Muhammed Can isimli 26 yaşındaki genç eğitimci KPSS sınavının ardından katıldığı mülakatta beklemediği bir durumla karşılaştı. Can, yaptığı açıklamada mülakat sırasında kendisine“Oruç tutuyor musun” sorusunun sorulduğunu belirtti.

Can, KPSS puanının 79 puan olduğunu, mülakattan 45 puan aldığını ifade etti. Can yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: “Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunuyum. KPSS alan puanım 79! 21 Eylül tarihinde mülakata çağırıldım. Adana’nın Seyhan İlçesi’nde bulunan Şehit Halit Yaşar Mine Orta Okulu’nda 15. Komisyonda mülakata girdim. Zarf çekmem istendi. Zarf çekmem istendi, zarftan 2 iki soru çıktı. Sorulardan biri ‘gelişim dönemleri’ diğeri ise ‘tüketici toplum’ konularıyla ilgiliydi. Soruları aldığım eğitime uygun bir şekilde yanıtladım. Sonra hiç beklemediğim bir şekilde “Oruç tutuyor musun?” sorusu ile karşılaştım. Neye uğradığımı şaşırdım “Hayır” diye cevap verdim. Ondan sonra tavırları baya değişti, yüzleri sertleşti. Çarşamba günü mülakat sonuçlarıma baktığımda 45 almışım!

'Şaşkın değilim'

"Üzgün değilim sorulan sorunun ardındaki kötü niyeti fark ettikten sonra böyle bir sonuçla karşılaşacağımı beklediğim için şaşkın da değilim" diyen Can, "Biz eğitimciyiz, kabemiz insandır, kabemiz sevgidir. Biz toplumun aydınlık yüzü öğretmenlere, “adaletsizliği ortadan kaldıracağız” diyenler yaptıkları mülakatlarla adaletsizliğin yüzünü çok net bir şekilde, gözümüzün içine soka soka göstermişlerdir. Benim durumumda olan nice öğretmen var. Bu strateji ile yürütülen mülakat başlı başına emek hırsızlığıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net