Isparta'da 4 yılanı öldürüp sosyal medyadan fotoğrafını paylaşan Eyuplar Köyü Muhtarı Ahmet Turan'a, 3 bin 841 TL ceza kesildi.

'nın haberine göre, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde hayvanlarının bulunduğu ahıra girmeye çalışan 4 yılanı öldürüp sosyal medyadan fotoğrafını paylaşan Eyuplar Köyü Muhtarı Ahmet Turan'a, 3 bin 841 TL ceza kesildi.

Yalvaç'a bağlı Eyuplar Köyü'nde Muhtar Ahmet Turan, geçen haziran ayında evin bahçesinde 4 yılan olduğunu fark etti. Boyları 1- 2 metre arasında değişen farklı türdeki yılanların ahıra girmeye çalışması üzerine Turan, demir bir el aletiyle hayvanları öldürdü. Ölü yılanları evinin merdivenine sıralayan Ahmet Turan, fotoğraf çekerek sosyal medyadaki kişisel hesabından paylaştı. Fotoğrafın üzerine, 'Ramazan ayı bereketi. Evimizin etrafındaki yılanları Allah'ın yardımı ile etkisiz hale getirdik' yazan Muhtar Turan'a tepki gösterildi.

Tazminat ve idari para cezası verildi

Konunun sosyal medyadan yayılıp basına da yansıması sonrası harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Isparta'daki ekipleri uyardı. Olayın ardından Yalvaç'a gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Isparta Şube Müdürlüğü ekipleri, muhtar Ahmet Turan'a öldürdüğü her yılan için 500'er liradan toplam 2 bin lira tazminat, Doğa Koruma Kanunu'na muhalefetten 1841 lira idari para cezası olmak üzere toplam 3 bin 841 lira ceza kesti.

Muhtar Turan cezalara itiraz etti

Cezalara mahkeme yoluyla itiraz eden muhtar Ahmet Turan, kendisine ceza işlemini uygulayan görevlilere başından geçenleri anlattığını söyledi. Muhtar Turan, şöyle dedi:

"Evimin önünde duran geçen yıldan kalma saman balyalarını kaldırmaya çalışırken elimdeki demir dirgen yılanlardan 2'sine denk gelmiş, onlar orada öldü. Diğeri üstüme doğru gelince ona da vurdum o da öldü. Ardından eşim 'ahıra gidiyor' diye bağırınca ona da vurdum. 5 yılan bir aradaydı. 1'i ağaçların arasına kaçıp kayboldu. 'Bu durumda siz olsaydınız ne yapardınız' dedim. Bana hak verdiler ama yine de bu yılanların koruma altında olduğunu belirterek hem idari para cezası hem de tazminat cezası kestiler. Ben de mahkemeye itiraz ettim."

Kaynak: Birgun.net