Eskişehir'de konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "TÜİK açıklama yapmış şubat ayı enflasyonu eksi çıkmış. Siz hiç mi domates almıyorsunuz? Hiç mi çocuk okutmuyor musunuz? CHP iktidarında TÜİK yetkililerini de yargılayacağız" dedi.

Eskişehir'de CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen milletvekili Muharrem İnce 'şehitsiz günün geçmediğini' söyledi. İnce, "Her sabah kalktığımda acaba bugün yine bir evladımız şehit mi oldu? Sabah ilk işim onu öğrenmek oluyor. Bugün yine 3 şehidimiz var. Şehitsiz günümüz geçmiyor. Fakir fukaranın çocukları her gün al bayraklara sarılı olarak mezara gönderiliyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren milletvekili İnce, "İkinci bir düşüncemiz daha oluyor. 'Gün ortasında acaba bu kaçak sarayda oturan adam bugün kimle kavga edecek?', 'Muhtarlar konseyine bugün ne anlatacak?' Gün geçmiyor ki bunlar olsun" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını da öne süren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TÜİK açıklama yapmış şubat ayı enflasyonu eksi çıkmış. Bunların yatacak yeri yok. Ar damarı çatlamış bunların. Siz hiç mi biber almıyorsunuz, domates almıyorsunuz? Siz hiç mi peynir almıyor musunuz?, Ekmek almıyor musunuz? Hiç mi çocuk okutmuyorsunuz. Enflasyonu eksi çıkartmış. Sadece CHP'nin iktidarında bu başbakanı, bakanları değil. Bu TÜİK yetkililerini de yargılayacağız. Adli Tıp, TÜBİTAK buralarda sahte delillerle insanların hayatını karartılar. Bunları da yargılayacağız. Valiler o hendekler kazılırken o bombalar döşenirken siz neredeydiniz kardeşim? Asker sizden operasyon yetkisi istedi siz onlara yetki vermediniz. Sizi de yargılayacağız."

Kaynak: Birgun.net