Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Muhammed Ali’nin cenaze törenine katılmak için gittiği ABD’den beklenenden erken dönmesini değerlendiren Tolga Tanış, yaşananların sorumlusunun ünlü boksörün isim haklarını alan şirket olduğunu söyledi.

Ali’nin isim haklarının yüzde 80’ini devralan Authentic Brands Group’un ticari çıkarlarını düşünerek Erdoğan’ın cenazede kareye girmesini istemediğini belirten Hürriyet’in Washington temsilcisi Tanış, “Erdoğan eğer dünyada imajı farklı bir lider olsaydı, şirket onu sahnede göstermekten çekinmezdi” dedi.

Muhammed Ali’nin ailesinden kimsenin Erdoğan’la yan yana görülmemesi için büyük çaba gösterildiğini ifade eden Tanış, Hürriyet’te yayımlanan bugünkü köşe yazısında, “Erdoğan’a yaklaşımıyla en azından ABD’den bakınca Erdoğan’ı bir dünya lideri olarak değil, imajı sorunlu bir Türkiye lideri olarak gördüğünü ortaya koymuş oldu” diye yazdı.

Yaşananların politik bir boyutu da olabileceğini ifade eden Tanış, şöyle devam etti:

“Törende konuşanlardan biri de hem eski başkan olan hem de karısı şimdi başkan adayı olan bir politikacıydı. Ve iki hafta önce de anlatmaya çalıştığım gibi. Erdoğan, Amerika’nın en ünlü başsavcısı tarafından, ABD’nin ulusal güvenliğine tehdit sayılan Reza Zarrab gibi bir isimle ilişkilendirilmiş bir lider. Şirket nasıl riske girmek istemezse, aynı şey Clinton kampanyası için fazlasıyla geçerli.”

Kaynak: Birgun.net