YAŞAR AYDIN / [email protected]

Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarıyla TBMM gündemine gelen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi, TBMM’de grubu bulunan üç siyasi partinin genel başkanlarını da tehdit ediyor. TBMM’ye sunulan 624 dosyadan 141’inde Kemal Kılıçdaroğlu, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ile Devlet Bahçeli’nin dokunulmazlıklarının kaldırılması isteniyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TBMM’de bekleyen dokunulmazlık dosyalarına ilişkin soru önergesini TBMM Başkanı İsmail Kahraman adına TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yanıtladı.

Genel başkanlar arasında 75 dosya ile HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş birinci sırada yer alırken Demirtaş’ı 41 dosya ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 dosya ile HDP eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 10 dosya ile de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli izledi. Erdoğan’ın müdahalesi ile AKP’nin Genel Başkanlık görevinden ayrılmak zorunda kalan Ahmet Davutoğlu hakkında ise bugüne kadar TBMM’ye dokunulmazlık dosyası sunulmadı.

Başkanlık Divanında rekor Buldan’da

TBMM Başkanlık Divanı üyeleri arasında ise HDP’li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan 48 dosyayla en fazla dosyaya sahip üye oldu.

Dokunulmazlığının kaldırılması istenen diğer TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile dosya sayıları şöyle:

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi (CHP):1

TBMM İdare Amirleri Sırrı Süreyya Önder (HDP) : 9, Seyfettin Yılmaz (MHP):2

TBMM Katip Üyeleri Elif Doğan Türkmen (CHP) 1, Ali Haydar Hakverdi (CHP) 1, Emre Köprülü (CHP) 2.

Divanın AKP’li üyeleri hakkında da dokunulmazlık dosyası bulunmuyor.

Kaynak: Birgun.net