BAHAR AKSAÇ

Uyuşturucu çetelerinin sayısının her geçen gün arttığı İstanbul'un Okmeydanı semtinde, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve Alevi dernekleri, uyuşturucu çetelerine karşı bugün yürüyüş yapmaya hazırlanıyor. Okmeydanı Cemevi (HBVAKV), Hubyar Sultan Alevi Derneği, Munzur Çevre Derneği, ÖDP Beyoğlu İlçe Örgütü, Halkevi Okmeydanı Şubesi, HTKP Okmeydanı Temsilciliği, SODAP Okmeydanı Temsilciliği, KÖZ, DHF Okmeydanı Temsilciliği, HDP Şişli İlçe Örgütü, Yolağzı Spor Kulübü tarafından çağrısı yapılan yürüyüş, Mahmut Şevket Paşa Sağlık Ocağı önünden saat 18.00'de başlayacak.

'Uzun yıllardır mücadele ediyoruz'

Uyuşturucu ile mücadelenin yıllardır sürdüğünü ifade eden ÖDP Beyoğlu üyesi Ayhan Taşlı, “Mahallemizde uyuşturucu meselesi yaklaşık olarak 25 yıldır gündemde. Yıllardır buna karşı zaten mücadele ediyoruz. Ama son zamanlarda iyice arttı, neredeyse her sokak başında uyuşturucu çeteleri var. Bunlara karşı Okmeydanı’nda buluşan kurumlar, dernekler, siyasi partiler ve cemevleri ortak bir mücadele başlattı. Bugün yapılacak yürüyüş de bu mücadelenin bir ayağı. Uyuşturucu çetelerine karşı verilen mücadele önemli bir mücadele alanı. Gençlerimizi bu çetelere karşı korumaya her zaman devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Hedefimiz uyuşturucuyla mücadele derneği’

Yapılacak olan yürüyüşün mücadele için bir son olmadığını vurgulayan Halkevi Okmeydanı üyesi Ergin Çevik ise, şu değerlendirmede bulundu:

“Uyuşturucu sorunu mahallemizde gözle görünür şekilde arttı. Bu bizleri fazlasıyla rahatsız etti ve bu sorunu Okmeydanı halkı olarak gündemimize aldık. Toplantılar yaptık. Toplantılar geniş bileşenlerle örgütlendi. Şimdi bu toplamla beraber, bir yürüyüş düzenliyoruz. Yürüyüşü, on bin tane eve tek tek giderek, bildiriler dağıtarak örgütledik. Bütün mahalle muhtarlarını konuyla ilgili bilgilendirdik. Öte yandan, mücadelemiz bu yürüyüşle son bulmayacak hatta daha da artacak. Sonrası için planlarımız arasında, sağlık seminerleri ve bilinçlendirme panelleri düzenlemek var. En büyük hedefimiz de uyuşturucuya karşı bir mücadele derneği oluşturmak. Mahalle gençlerini uyuşturucudan uzak tutmak adına sosyal etkinliklerimiz de olacak. Şimdilik kafamızdaki program böyle. Kısa vadede hedefimiz ise bugünkü yürüyüşün kitlesel geçmesi.”

Kaynak: Birgun.net