Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünivesitesi (MSGSÜ) emekçi ve öğrencileri, kendilerine karşı başlatılan karalama kampanyalarına ve 'terörizm yaftası'na karşı bir açıklama yayınladı. Emekçi ve öğrenciler "Akademinin temeli olan özgür düşünce ve eleştirel akıl engellenemez! Fikirlerin ifadesi ve hak arama mücadeleleri terörizm değildir!" ifadelerini kullandı.

MSGSÜ emekçi ve öğrencilerin açıklamasının tam metni şöyle:

"Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi emekçileri ve öğrencileri olarak kurumumuza yönelik karalama kampanyasını kınıyoruz!

Son dönemde belli basın organlarında ve sosyal medyada üniversitemiz fütursuz ve mesnetsiz iddialara konu edilmekte, kamuoyuna “terör yuvası” olarak lanse edilmektedir. İfade özgürlüklerini ve üniversite yönetmeliği çerçevesinde itiraz haklarını kullanan öğrencilerimiz “terör örgütü üyesi!!!” olarak yaftalanmakta, öğrencilerine sahip çıkan öğretim üyeleri de aynı adi suçlamaya maruz bırakılmaktadır. Üniversite yönetimi de bu had bilmez suçlamalardan payını almıştır. Yine son haftalarda kolluk kuvvetlerinin Bomonti Yerleşkesi’ne dönük baskı ve müdahaleleri kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.

Üniversitemizin öğretim prensiplerinin temelinde yer alan özgür düşünce ve eleştirel aklın terörizmle bağdaştırılmasını çok tehlikeli buluyoruz. Terörizm yaftası kullanılarak her türlü farklı fikrin ve hak arama mücadelesinin kriminalize edildiği, adeta şeytanlaştırıldığı günlerdeyiz. Zincirlerinden boşanmış bir ihbarcılık furyasına uyarak, kişisel husumetleri yansıtan ve gerçeklikten uzak terörizm suçlamalarıyla bireyler ve kurumlar mağdur edilmektedir. Gerçeklerin fütursuzca çarpıtılmasıyla bireyler ve kurumlar hedef gösterilmekte; toplum bu linç kampanyalarıyla kutuplaşmaya, kin ve nefrete sürüklenmek istenmektedir. Bu doğrultuda sosyal medya üzerinden üniversitemize, çalışan ve öğrenci arkadaşlarımıza yönelik kirli bir iftira kampanyası yürütülmektedir.

Bizler MSGSÜ emekçileri ve öğrencileri olarak, bu vahim gidişattan, üniversitemize yöneltilen asılsız suçlamalardan ve hedef gösterme kampanyasından son derece rahatsız olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

Akademinin temeli olan özgür düşünce ve eleştirel akıl engellenemez! Fikirlerin ifadesi ve hak arama mücadeleleri terörizm değildir! Asıl temizlenmesi gereken üniversitemiz değil, bu kirli hedef gösterme ve linç kampanyasıdır!"

Kaynak: Birgun.net