Mor Çatı, Meclis’teki Boşanma Komisyonu’nun açıkladığı rapora itiraz sunmayan Komisyon üyelerine “Utanç Sertifikası” verdi.

Çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmesi, çocuk evliliğinin teşviki, şiddete karşı korunma hakkının sınırlandırılması, boşanmanın zorlaştırılması, nafaka ve mal paylaşımı haklarının yok edilmesi, aile danışmanlığının dini temele oturtulması gibi öneriler içeren rapora, Komisyon üyesi CHP’li ve HDP’li vekiller şerh koyduklarını açıklarken, MHP’li üyelerden henüz ses çıkmadı.

'Seyirci kalmayacağız'
Komisyon raporu ile kadın ve çocuk haklarının çok büyük ölçüde tırpanlanmak ve gasp edilmek istendiğini ve buna seyirci kalamayacaklarını ifade eden Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, “İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı olmakla övünen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kadın ve çocuk hakları konusunda atması gereken ileri adımları atmak yerine, TBMM Boşanma Komisyonu'nun hazırladığı rapor eliyle sahip olunan hakları geri almak için üstün çaba göstermektedir” dedi.

'Layık görüldünüz'
Sertifikalar AKP Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AKP Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AKP Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, AKP Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AKP Isparta Milletvekili Sait Yüce, AKP Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve AKP İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'ya gönderildi.

Sertifikada, vekillere söz konusu rapora attıkları imza ile kadınların hayatlarını tehlikeye atan politikaları onaylamış oldukları da hatırlatılarak, “Maruz kaldıkları şiddet, kadınların çoğu kez utanç duygusu yaşamalarına neden oluyor. Oysa bu utancı şiddet uygulayanın ve bunu teşvik edenlerin taşıması gerekiyor. İşte bu yüzden, kadınlarla erkek şiddeti ve mücadele deneyimlerini paylaşan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı tarafından bu Utanç Sertifikası’na layık görüldüğünüzü bildirmek isteriz”ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Birgun.net