Diyarbakır Sur'da bulunan ve AKP hükümetinin emriyle yıkılan evlerin molozlarının döküldüğü yerde özel eşyalarını arayan aileler, molozların arasında bir kadına ait cesetle karşılaştı.,

D'da yer alan habere göre, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine dair, 2 Aralık'ta ilan edilen ve kimi mahallelerde halen süren 'sokağa çıkma yasağı' ile birlikte tanklarla yıkılan evlerin molozlarının döküldüğü Dicle Üniversitesi arazisinde bir kadın cenazesi bulundu.

Yıkılan evlerinin molozları arasında kendilerine ait özel eşyaları bulmak için her gün buraya gelip, molozları karıştıran aileler, bu kez molozların arasında bir kadına ait cenaze ile karşılaştı. Cenazenin fark edilmesi ile hemen polise haber verildi.

Molozların döküldüğü araziye gelen polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından cenaze, bulunduğu yerden alınarak Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile polis eşliğinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Molozların altındaki cenazeyi fark eden yurttaşlar, cenazenin bir kadına ait olduğunu ancak başı, bir kol ve bir bacağının bulunmadığını anlattı.


Kaynak: Birgun.net