ZEYNEP KURAY- [email protected]

Şırnak ‘ın Cizre İlçesinin Cudi Mahallesi’nde üç gündür haber alınmayan bodrum katındaki 19 yaralı şimdi de göçük altında mahsur kaldı. BirGün‘e konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, en son 30 Ocak günü görüşülen yaralılardan DBP PM üyesi Mehmet Yavuzel ‘in bulundukları binaya yapılan top atışlarından dolayı bodrumun bir bölümünün çöktüğünü, yaralıların bir kısmının göçük altında kaldığını ve karanlık yüzünden göz gözü görmediğini ilettiğini aktardı. Sarıyıldız, “Eğer annelere binaya girmeleri izin verilseydi bugün bir çok yaralı kurtulurdu. Ama amaç o değil . Zaten beş gün önce bize mesaj yollayan yaralılardan biri da bodrum katından ki pencereden asker ve polislerin ayaklarının görüldüğünü illetiler. Artık herkes dönen mizansenin farkına varsın. 78 milyonun önünde göz göre savaş suçu işleniyor” dedi.

Vahşet anı telefonda!

Cizre’deki ‘bodrum katı vahşeti’ne ilişkin Meclis’te açlık grevini sürdüren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP’li milletvekilleri Osman Baydemir ve Meral Danış Beştaş düzenledikleri basın toplantısında, yaralılarla son kurulan iletişime dair ses kayıtlarını paylaştı. Ses kayıtlarında ambulansların yaralıları almak için yola çıktıktan kısa bir süre sonra binanın yakının da polislerin bulunduğu ve seslerin bodruma kadar geldiği yansırken, kısa bir süre sonra tam yaralıların alınacağı ana yaklaşırken, silah sesleri ve bodrumdaki çığlıklardan sonra sesler kesiliyor.

***

Gerekli özen gösterilmiş!

ÖHD ve MHD avukatlarının, Cizre’de “vahşet bodrumu”nda mahsur kalan yaralılar için 23 Ocak günü başvuruda bulunduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türk Hükümeti’nden Anayasa Mahkemesi’ne yapılan ‘geçici tedbir’ başvurularında izlenen usule dair bilgi ve başvurucuların sağlık durumlarına ilişkin savunma mahkemeye ulaştı. Türkiye savunmasında, yaşam hakkına yönelik gerekli özen ve dikkatin gösterildiğini ileri sürüldü.


Siyasi iktidar sorumlu

Cizre’de bodrum katında mahsur kalan yaralılarla ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında “resmen teröristlere yardım ve yataklık yapıyor” dedi. Sarıyıldız, yazılı bir açıklama yaparak hedef haline getirildiğini belirtti “Bundan sonra Cizre’nin herhangi bir ara sokağında, köşesinde başıma gelecek her tür saldırıdan siyasi iktidar sorumludur” dedi.

Kaynak: Birgun.net