Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde okullara gönderilen yazıyla okul yönetimlerinden öğrencilerin Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerine teşvik edilmesi istendi.

Yazıda İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin seçmeli derslerin belirlenmesi için okul müdürlerinin 2015-2016 eğitim-öğretim yılı 2. döneminde düzenlenecek öğretmenler kurulunda 'ivdelikle' gündeme getirmesi talep edildi.

'İvedilikle gündeme getirin'

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan imzasıyla okullara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

''2016-2017 eğitim-öğretim yılında ortaokullarda okutulacak seçmeli dersleri belirleme süreci başlamış olup son tarih 19.02.2016'dır. Bu bağlamda ilkokul 4. sınıfta okuyan öğrencilerimizin seçmeli derslerini belirlemeleri aşamasında okul müdürlerimizin II. Dönem öğretmenler kurulunda konuyu ivdelik ile gündeme alıp sınıf öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerin Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayat ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeleri için teşvik edilmesi...'' ifadelerine yer verildi.

Ahlaki ve manevi gelişim

Din kültürü öğretmenlerinin de sürece dahil edilmesinin istenildiği yazıda, ''Bununla birlikte ilkokul ve ortaokul müdürleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından öğrenci ve velilere bu dersleri seçmeleri konusunda sağlıklı bilgilendirmenin yapılması, liselerde öğrencilerin dini konularda bilgilerini pekiştirmeleri, ahlaki ve manevi yönden gelişimlerinin destekleyici dersleri seçebilmeleri konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim'' denildi. Haber Merkezi

Kaynak: Birgun.net