GİZEM DİKMEN

Öğrencilerinin karnelerini almasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na hazırladıkları karneyi bakanlık önüne yürüyerek takdim eden Eğitim-Sen Ankara üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında AKP hükümetinin eğitim politikalarına eleştirilerini dile getirdi.

Eğitim-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Sultan Saygılı yaptığı basın açıklamasında, AKP yönetiminin bireyleri itaatkar kalıplara sokan tutumunun yanında, dini vakıflar ve kuruluşlar aracılığyla yönlendirilen eğitim politikalarının “inanç istismarı” olduğunu ifade etti.

Saygılı, Eğitim-Sen olarak liselerde baskılara karşı yükselen sesin arkasında olduğunu belirterek, aynı zamanda sokağa çıkma yasakları ve fiili sıkıyönetim uygulamaları nedeniyle eğitim-öğretim hakkı gasp edilen öğrencilere de konuşmasında yer verdi.

Saygılı, “Eğitim sisteminin yıllardır çözüm bekleyen en temel sorunları, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında azalmak bir yana daha da artmış, eğitimde yaşanan çelişki ve eşitsizlikler giderek derinleşmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çözüm üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamaları nedeniyle eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler bu eğitim-öğretim yılında da ciddi anlamda mağdur edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net