Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Habertürk TV’ye yaptığı açıklamada, “Ders saatleri azaltılabilir, dersler birleştirilebilir. Bu akademik heyetin vereceği önerilerle oluşacak. En büyük eleştiri, çocukların farklı etkinliklere zaman ayıramamaları. Müfredat hafifletilecek. Bu kadar ağır bir yüke ihtiyaç olmayabilir” dedi.

“Müfredat hafifletilecek, ders saatleri azaltılacak”
“Çocuklarımızın haftalık ders yükü çok fazla” diyen Yusuf Tekin, “Birinci kısmı ders saatleriyle alakalı. Ders saatleri azaltılabilir, dersler birleştirilebilir. Bu akademik heyetin vereceği önerilerle oluşacak. En büyük eleştiri, çocukların farklı etkinliklere zaman ayıramamaları. Müfredat hafifletilecek. Bu kadar ağır bir yüke ihtiyaç olmayabilir. Elimize gelen verilere göre karar verilecek” dedi.

Ders kitaplarında tartışma yaratan bazı ifadelerin düzeltileceğini söyleyen Tekin, yeni kitapların 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kullanılabileceğini açıkladı. Tekin şunları söyledi:

"Bazı ders kitaplarımızda ayrıştırıcı, ötekileştirici ifadeler var. Toplumlar arası sınıf oluşturucu ifadeler ayıklanacak. Kültürel, tarihsel birlikteliği sağlayan yeni içeriklerin dahil olması söz konusu olacak. Bu yıl öğretmen arkadaşlarımızla her ders bazında toplantılar yapıldı. İçeriğine dokunmadan, görsel, yazılı ifadeler, görüntüler, yönlendirmeler varsa onların ders kitaplarından çıkarılmasıyla ilgili olarak kitabın yazarı ve yayınevleriyle görüşmeler yapıldı. Hatalar düzeltildi. Yeni eğitim yılında kitaplardaki rahatsız edici ifadeleri değiştirilip ihale süreci başlatıldı."

Kaynak: Birgun.net