Mardin Eğitim Vakfı'nın katkısıyla düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi Ankara Tanıtım Etkinliği Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Avcı, etkinlik sonrasında gazetecilerin sorularına cevap verdi.

"BİR KİŞİNİN İŞLEDİĞİ SUÇLA BİR CAMİAYI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK DOĞRU DEĞİLDİR"
Avcı, bir gazetecinin Karaman'daki Ensar Vakfı'na bağlı evlerde gerçekleşen tecavüz skandalıyla ilgili sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bu olay şu anda yargıya intikal etti. Hem yargı süreci devam ediyor hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz de bizi ilgilendiren boyutlarıyla ilgileniyoruz. Çok üzücü bir olay, çok utanç verici bir olay, dolayısıyla zaten konu yargıya intikal edilmiş, benim bu konularda daha fazla söyleyecek sözüm de yok. Soruşturmalarımız devam ediyor, MEB olarak biz ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Onun dışında Milli Eğitim Bakanlığı pek çok Sivil Toplum Kuruluşuyla imzaladığı protokollerle iş birliği yapıyor, yapacak. Ensar Vakfı'da bizim çok verimli iş birliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarımızdan biri. Herhangi bir kişinin, o kuruluşla ilişkisinin ne düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir kişinin, işlediği suç veya suçlardan ötürü topyekün bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değildir."

"EĞİTİME KATKIDA BULUNAN HER TÜRLÜ SİVİL TOPLUM KURULUŞUYLA İŞBİRLİĞİ YAPARIZ"
Eğitime katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerle, vakıflarla bundan sonra da iş birliklerinin devam edeceğini öne süren Avcı, "İşte bugün burada da Mardin Eğitim Vakfı(MARSEV) ile Mardin Artuklu Üniversitesi Tanıtım Töreninde birlikteyiz. Biz eğitime katkıda bulunan her türlü sivil toplum kuruluşuyla, vakıfla , dernekle, kamu kuruluşuyla iş birliği yaparız" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net