Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 28 bin öğretmenin "FETÖ" nedeniyle ihraç edildiğini belirterek, "Şu an 15 bin öğretmen alımı için mülakatlar devam ediyor. Tekrar Maliye Bakanlığı'ndan ilave 15 bin öğretmen alımı için izin istedik. Dolayısıyla 15 bin alımı için mülakat devam ediyor, 15 bin de talepte bulunduk. 30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz" dedi.

Sol'un haberine göre; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2 ay önce Sivas Valiliği görevine atanan Davut Gül’ü ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, bir basın mensubunun “28 bin öğretmen ihraç edildi. Bu ihraçlar devam edecek mi, yoksa soruşturmalar tamamlandı mı?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"İncelemeler devam ediyor. Yani büyük bölümü tamamlandı ama incelemeler devam ediyor. 19 Eylül’de okullarımız açılacak. Şu an 15 bin öğretmen alımı için mülakatlar devam ediyor. Tekrar Maliye Bakanlığı’ndan ilave 15 bin öğretmen alımı için izin istedik. Dolayısıyla 15 bin alımı için mülakat devam ediyor, 15 bin de talepte bulunduk. 30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyoruz ki yeni eğitim-öğretim yılında hiçbir eksiklik olmasın. Evlatlarımız, öğrencilerimiz eğitim yönünden bir aksamaya uğramasın” dedi.

Kaynak: Birgun.net