Midyat’ta emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda haber takibi yapan gazeteciler Sertaç Kayar, Hatice Kamer ve Mahmut Bozarslan, “Çekim yapamazsınız” diyen bir grup gencin saldırısına uğramıştı. Gazeteci Bozarslan, neredeyse linç edilmekten kurtulduklarını söylemişti.

‘Haklı tepki’ymiş

Diken'de yer alan habere göre, yazarları arasında IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda yakalanan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un da bulunduğu site, Midyat’ta saldırıya uğrayan gazetecileri hedef aldı.

Sitede yer alan haberde, AKP ilçe başkanının çevresindeki grubun saldırısı ‘halk tarafından gösterilen sert ama haklı tepki’ olarak nitelendi. Haberde, gazetecilerden ‘Halk daha çok tepki gösterecek’ ifadeleriyle bahsedildi.

Haberdeki yalan

Haberde kendisiyle görüşüldüğü söylenen Bozarslan, siteden kimseyle görüşmediğini belirtirken, sitede yer alan görüşlerin de tamamen hayal ürünü ve maksatlı olduğunu belirtti.

Bozarslan, “Bizi kendi yandaşlarına hedef gösteriyorlar. İddia edildiği gibi, ne bize gösterilen tepkiyi haberleştirirken PKK’ye yönelik ‘Demokratik hakları için özgürlük savaşı veren’havasında olduk, ne de bir örgütü meşrulaştırma gibi bir derdimiz oldu. Gerek bu saldırılarla ilgili, gerekse bölgedeki olaylara ilişkin yaptığım haberlerin tamamı internet sitesinde duruyor. Merak eden girip bakabilir. Bu tarz haberler saldırıya kılıf arayanların çabasıdır” dedi.

Saldırıların ardından Midyat’taki AKP’li bazı yöneticiler de, sosyal medya hesaplarından saldırıyı öven açıklamalar yapmıştı.

Kaynak: Birgun.net