TBMM İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklife 40'a yakın AKP, 120 civarında da CHP milletvekilinin 'hayır' oyu vereceğini söyleyerek, "Bu dokunulmazlıkları geçiremeyecekler" dedi.

MHP'li Seyfettin Yılmaz, partisinin Kastamonu il yönetimini ziyaret etti. Basın mensuplarına açıklama yapan Yılmaz, dokunulmazlıklar konusuna değindi.

12 HDP'li milletvekili ile ilgili fezleke olduğunu ve HDP'lilerin dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılması gerektiğini savunan Yılmaz, "Bu Anayasa'da apaçık ortadadır. Ama ne yaptılar? 130 milletvekilini kapsayan 600 dosyayı Anayasa'nın eşitlik ikesine aykırı olmak kaydıyla bir uygulama getirdiler. Bu dokunulmazlıkları geçiremeyecekler. Niye geçirermeyecekler? Çünkü AK Parti içersinde 40'a yakın milletvekili buna 'hayır' vereceğini bir şekilde ifade etti. CHP'de 134 milletvekili var. En fazla 9 veya 10 kişinin 'evet' vereceği, diğerlerinin 'hayır' vereceği bir süreçten geçiyoruz. Biz 40 milletvekili olarak o gün Meclis'te olacağız. 40 milletvekili olarak dokunulmazlıkların kaldırılması için oy kullanacağız. 330 bandının altında kalacak ya da 330-340-350 civarında olacak. Bu sonuç referandumu getirir. Yani Türkiye'nin önüne sandık gelecek. Bu bir sene gibi bir süreç alır." dedi. ()

Kaynak: Birgun.net