MHP'li eski 90 milletvekilinden 'olağanüstü kongre toplanması talebi' hakkında yazılı açıklama geldi.

Sol'da yer alan habere göre; eski 90 milletvekili, "Olağanüstü kongrenin toplanması talebi, camiamızın ötesinde milletimizin beklentisi ve arzusu haline gelmiştir. Olağanüstü kongrenin toplanmaması halinde; kurumsal yapının, mensuplarımızın ve seçmenlerimizin çatışma ve kavgalara sürükleneceği görülmektedir. Yaşanan tartışmalara ve yaşanabilecek olumsuzluklara son vermek üzere olağanüstü kongre behemehal toplanmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Özcan Yeniçeri, Durmuş Yılmaz, Tunca Toskay, Zeynel Balkız, Hasan Hüseyin Türkoğlu, Reşat Doğru ve Mehmet Nacar'ın da aralarında bulunduğu 90 eski milletvekilinin imzasıyla yayımlanan ortak açıklamada, 1 Kasım'da yapılan Milletvekili Genel Seçimi öncesi ve sonrası MHP Genel Merkezi’nin yönetim biçimi ve izlediği politikaların, parti mensupları, seçmenler ve toplum nezdinde yoğun bir tartışma konusu olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yasa ve tüzüğümüzün öngörmüş olduğu ve demokrasinin gereği olarak olağanüstü kongrenin toplanması talebi, maalesef parti yönetimince yerine getirilmemiştir. Kendi içimizde görüşülerek karara bağlanması gereken bir hususun yargıya havale edilmesi kabul edilemez. Olağanüstü kongre toplanmasına dair talebin mahkeme kararı ile hüküm altına alınmış olmasına rağmen yapılmaması izahtan varestedir. Daha da vahimi Türk milletinin ayrışma, çatışma ve bölünmenin eşiğine getirildiği bu günlerde milletimizin ve devletimizin yegane teminatı olan MHP, amaç ve ülküsünü gerçekleştirme imkanından uzaklaşmaktadır. Olağanüstü kongrenin toplanması talebi, camiamızın ötesinde milletimizin beklentisi ve arzusu haline gelmiştir. Olağanüstü kongrenin toplanmaması halinde; kurumsal yapının, mensuplarımızın ve seçmenlerimizin çatışma ve kavgalara sürükleneceği görülmektedir. Yaşanan tartışmalara ve yaşanabilecek olumsuzluklara son vermek üzere olağanüstü kongre behemehal toplanmalıdır."

KONGREYİ TOPLAMA ÇAĞRISI
Parti genel merkez yönetimi başta olmak üzere, herkesin tarihi bir sorumluluk içinde bulunduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu görüşler paylaşıldı: "Tarihten gelen sorumluluğumuz ve geleceğe dair endişelerimiz bizleri aklıselim düşünmeye ve sürecin gereğince hareket etmeye mecbur kılmaktadır. Buna bağlı olarak mahkeme kararına uyularak olağanüstü kongrenin vakit geçirilmeden toplanması gerektiğini savunuyoruz. Her kim bu aşamadaki görev ve sorumluluğunun gereğini yerine getirmezse, ülkücü, milliyetçi hafızalarda ve maşeri vicdanda hak ettiği yeri almaktan kurtulamayacaktır."

Kaynak: Birgun.net