MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının tek adamcı ve darbeci zihniyet olduğunu; bunun demokratik, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı devlet anlayışına tamamen ters olduğunu söyledi. Vural, "28 Şubat'ın tipik mi tipik bir örneğidir; çok açık ve net. 'Dün Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, sözleriyle Meclis iradesine darbe vururken; bugün de Cumhurbaşkanı hukuk devletine darbe vurmaktan kaçınmamıştır. Hukuk böyle korunmaz, hukuk devleti böyle oluşmaz. Bu tamamen otoriter, despot yönetim anlayışının tezahürüdür. Türkiye adım adım demokratik hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşmaktadır. Hukuka saygı, millete saygıdır. Eğer beğenmiyorsanız kanunu değiştirirsiniz." dedi.

Cihan'ın bildirdiğine göre, Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, 28 Şubat'ı kılıf olarak kullanan bir zihniyetle karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti. Vural, 28 Şubat'ın medyaya, yargıya, sermaye kesimlerine, Meclis iradesine müdahale olduğuna dikkat çekti. Bu zihniyetin yansımalarının da bugüne geldiğini ifade eden Vural, bugün, medya, Meclis, Bakanlar Kurulu, Davutoğlu ve yargının baskı altında olduğunu vurguladı. 28 Şubat'ın sürecinin siyasi olarak bugün amacına ulaştığını dile getiren Vural, rahmetli Erbakan'ın partisine müdahalenin amacının da bu olduğunu kaydetti. Bugünkü zihniyetin aynı zamanda 28 Şubat'ın ürünü olduğunun altını çizen Vural, ülkeyi yöneten zihniyetin yine 28 Şubat'ın bir başka versiyonu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü tahliye eden Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına yönelik, "Sadece sessiz kalırım o kadar ama onu kabul etmek zorunda değilim. Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum." açıklamasını eleştiren Vural, Erdoğan'ın mahkemeye talimat verdiğini belirtti. Türkiye'de bir hukuk devletinin olmadığının itirafı olduğunu dile getiren Vural, Erdoğan'ın Meclis'te ettiği yemini hatırlattı.

Kaynak: Birgun.net