MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık sorunları nedeniyle, MHP'de 19 yıl aradan sonra bir ilk yaşanarak grup toplantısında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural konuştu.

Vural, "Bu iradenin kaybedildiği yer Habur'dur, Oslo'dur, 1 Ağustos 2009'da başlatılan açılım sürecidir, İmralı'dır, Dolmabahçe'dir. Oslo'da İmralı'da Dolmabahçe'de PKK'nın yol haritasını milletimize baldıran zehri olarak içiren kimdi, bu akrebin milletimizi zehirlemesine yol açan kimlerdi?" dedi.

Cihan'ın bildirdiğine göre, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'li Leyla Zana ile görüşecek olmasını eleştirerek "Gelin sözünüzde durun terör örgütü uzantılarıyla görüşmeyin" dedi.

‘SÖZÜNÜZDE DURUN TERÖR ÖRGÜTÜ UZANTILARIYLA GÖRÜŞMEYİN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana ile görüşecek olmasını eleştiren Vural şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanının 20 Ocak'ta ‘terör örgütü, uzantıları ile asla görüşme olmaz' dedikten 2 gün sonra terör örgütünün siyasi uzantısı partinin tescillisi ve Türk milleti dememek için yemin etmeyen Leyla Zana'yı kabul edeceğini ifade etmesi çözüm sürecinin ısıtılma çabalarının bir yansıması olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Türk Milleti dememek için ısrarla yemin etmekten kaçınan birini Türk milletinin birliğini temsil eden bir makama çağırıp ne görüşeceksiniz? Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Gelin bundan vazgeçin. Türk milletini reddeden bir zihniyetin 16 Türk devletinin forsunun yer aldığı makamda işi olamaz. Gelin sözünüzde durun terör örgütü uzantılarıyla görüşmeyin."

Kaynak: Birgun.net