MHP’de, Bahçeli karşıtları mahkeme kararı uyarınca tüzük kurultayını hafta sonu toplayacak. 15 Mayıs’ta Esenboğa Yolu üzerinde partililerin toplanıp dağılmasıyla sonuçsuz kalan tüzük kurultayı, 19 Haziran Pazar günü Anadolu Otel’de bu kez kentin merkezinde yapılacak. Genel merkez, mahkeme kararının kendilerine ulaşmasından önce kurultayın toplanmasına karar verdiklerini, bu nedenle 10 Temmuz’un “yasal kurultay” olduğunu savunuyor. Genel merkez, delegeye “Korsan kurultaya katılmayın” çağrısı yapıyor.

KULİSLER HIZLANDI

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre delegeyi 19 Haziran kurultayına gitmemesi konusunda ikna etmeye çalışan MHP Genel Merkezi, daha çok genel başkan adayları arasında öne çıkan Meral Akşener üzerinde yoğunlaşıyor. Genel merkez, “paralel” suçlamasından sonra Akşener’i faili meçhullerle ilgili sözleri üzerinden sıkıştırıyor. Akşener’in İçişleri Bakanlığı dönemindeki faili meçhullerle ilgili “Her şey kabulüm” sözlerine işaret eden genel başkan ve genel merkez, bu sözlerin MHP açısından yaratacağı olası sıkıntıları öne sürüyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin şu değerlendirmeyi yaptığı belirtiliyor:

“Bu sözlerin nereye varacağına dikkati çekmek gerekiyor. Hafife alınacak sözler değildir. Bu sözler faili meçhullerin MHP’ye sıvanmasına yol açabilir. Bin 901 faili meçhul olduğu söylendi. Yıllardır Galatasaray Lisesi önünde Cumartesi Anneleri toplanıyor. MHP’nin önünde bir pazar kuruluyor perşembe günleri. Bu durumda perşembe günleri hariç Cumartesi Anneleri burayı mekân tutabilir. Bu sözlerin hesabı bir gün sorulur.”

Kaynak: Birgun.net