MHP'deki olağanüstü kurultay davasında karar günü belli oldu. Mahkeme 8 Nisan'da kararını açıklayacak.

12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'li 543 delegenin yaptığı başvuruyu 8 Nisan Cuma günü karara bağlayacak.

Duruşma saat 14:30'da görülecek. Muhaliflerin kurultay taleplerini ve Genel Merkez'in itirazlarını değerlendirecek mahkeme heyeti ya "kurultay toplanmalı" ya da "kurultaya gerek yok" diyecek. Muhalif kanat kurultay yönünde karar çıkmasını beklerken, Genel Merkez Yönetimi, mahkemenin böyle bir karar vermesi halinde Yargıtay'a başvuracak.

MHP'nin olağan kurultayı ise 18 Mart 2018'de toplanacak.

Dava dilekçesinde ne yazıyordu?
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Kızılcahamam kampında yaptığı, “Kararımız SPY ve tüzüğe uygun bir karardır. MHP’nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır. İmza için ne kadar toplarsa toplansın müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal haklarını kullanma yolu da açık olacaktır. Onun için önümüzdeki günlerde bizimle değil mahkemelerle kendilerini savunmaları tavsiye ederiz” açıklamasına yer verilen dilekçede, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın, “Bu imzaların bizim nezdimizde geçerliliği yok. Öyle anlaşılıyor ki müracaatta bulunan arkadaşlar herhalde mahkeme yolu izleyecekler” açıklaması da yazılmıştı.

Saadet Partisi emsal gösterilmişti
Dilekçede ayrıca, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi ihtar eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterildi.

Dilekçede, şöyle denildi:
“Ara karar gerekleriyle hüküm vermeye yetecek tüm bilgilere ulaşılacağından incelemenin duruşma açılmaksızın evrak üzerinden sonuçlandırılmasına ve ekli olağanüstü kongre toplanma çağrısı içerir beyannamelere konu gündemle MHP Olağanüstü Büyük Kongresi’ni toplanmaya çağırmak üzere talep edilen 3 ismin çağrı heyeti görevlendirilmesine karar verilmesini talep ederiz.”

Dilekçede, MHP’nin Olağanüstü Büyük Kongresi’ni çağırmak üzere mahkemeye bildirilen 3 isim, MHP Aksaray İl Başkanı Ayhan Arel, MHP Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır ve MHP Bursa Üst Kurul delegesi Mehmet Bilgiç olarak yazılırken, MHP MYK yedek üyesi Turan Yaldır ise yedek üye olarak bildirilmişti.(CNN Türk)

Kaynak: Birgun.net