Soğuk ve kar yağışının ardından sıcaklıklar artıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu ile ilgili son tahminleri açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre, kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinde yağış beklenmiyor. Gece ve Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, BatıKaradeniz'in iç kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Pus ve sis uyarısı: Gece ve sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ tehlikesi: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerdeki hava durumu şöyle:

Bursa 14
Edirne 13
İstanbul 10
Kırklareli 11

A.Karahisar 8
Aydın 14
İzmir 13
Manisa 12

Adana 16
Antalya 16
Hatay 16
Mersin 15

Ankara 9
Çankırı 8
Konya 9
Yozgat 6

Bolu 8
Düzce 13
Sinop 11
Zonguldak 10

Amasya 11
Bayburt -2
Samsun 13
Trabzon 10

Elazığ 3
Erzurum -4
Kars -6
Van 2

Batman 11
Diyarbakır 12
Gaziantep 12
Siirt 10

Kaynak: Birgun.net