Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Mersin, Erzurum ve Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Muğla'nın doğu ve Denizli'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı, Karadeniz'de artacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli, İç Ege ile İç Anadolu'da kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Meteoroloji, Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Muğla'nın doğu ve Denizli'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, rüzgar Güneybatı yönlerden Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in ve Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde eseceğinden yurttaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli yer yer dolu yağışı ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile Erzurum ve Ardahan çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey ve batı kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (19)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (22)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu (27)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (28)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (19)

DİYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu (23) (ANKA)

Kaynak: Birgun.net