Güvenlik uzmanı Mete Yarar'a silahlı saldırı soruşturması sürüyor. Olaydan sonra gözaltına alınan Mete Yarar'ın oğlunun, eski ortağı olan şüpheli 2 kardeş, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler olayla bir ilgilerinin bulunmadığını söyledi. Öte yandan polis Mete Yarar'ın elindeki senedi aldıktan sonra 6 el eden ateş ettiği iddia edilen Erkan B. ve ismi belirlenemeyen diğer şüpheliyi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

Kadıköy, Suadiye'de bir kafetarya'da önceki gün meydana olayda güvenlik uzmanı Mete Yarar, aynı masada oturduğu kişilerle tartışmış, ardından iki taraf da silahlarını çekerek ateş açmışlardı. Polis yaptığı soruşturmada olayın Mete Yarar'ın oğlunun bir alacağı yüzünden meydana geldiğini tespit etmişti. Polis, bunun üzerine Mete Yarar'ın oğlunun mimarlık ofisindeki eski ortağı kardeşler Gökalp K.(37) ile Gökhan K.(34)'ü gözaltına almıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü cinayet büro amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin poliste verdikleri ifadelerinde olayla bir ilgilerinin bulunmadıklarını olayı gerçekleştiren kişileri de tanımadıklarını söyledikleri belirtildi.

BİR KİŞİNİN İSMİ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan polis, Mete Yarar'a ateş eden kişilerden birinin ismini tespit etti. Şüpheli Erkan B'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Diğer şüphelinin ise kimliği tespit edilmeye çalışıyor. Polis bu iki şüphelinin yakalanması ve ifadelerinin alınmasının ardından olayın kesin sebebinin tespit edileceğini söyledi. ()

Kaynak: Birgun.net